over mij

Mijn naam is Miloushka Bokma, Ik ben moeder en beeldend kunstenaar. Deze twee passies in mijn leven combineer ik twee middagen in de week in mijn BSO Bloei. Ik heb fotografie gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werk ik aan mijn eigen foto en videoprojecten. Daarnaast vind ik  het heel inspirerend en fijn om met kinderen te werken. Creativiteit, eigenheid en een warme veilige omgeving zijn voor mij de peilers van mijn opvang. Ik woon samen met mijn man Ro en mijn dochters Juno (2003) en Zenza (2008). Zenza  die later uit school is sluit zich s’middags aan bij de groep. Juno gaat al naar de middelbare school.

Wat ouders vinden van de opvang:

Miloushka is een warme, lieve gastouder, die de kinderen regelmaat en rust bied en toch ook uitdaging. Ze is creatief en bied de kinderen elke week een knutselwerkje aan of bakt iets met hen. Daarnaast spelen de kinderen heerlijk in haar gezellige, ruime woonkamer met elkaar en haar eigen kind(eren).In de zomermaanden gaat ze met de kinderen naar buiten en kunnen ze heerlijk spelen, energie uiten en soms zwemmen. Ik ben erg dankbaar voor de jaren die mijn meisjes bij Miloushka konden zijn en zij hebben erg genoten van haar opvang en voelen zich verbonden met haar en haar kinderen.

Tal, moeder van Chiara en Naomi

“Ik ben echt heel tevreden over Miloushka’s opvang. Het kleinschalige en persoonlijke heeft naar mening grote voordelen boven reguliere opvang, het wordt door mijn twee jongens ook anders ervaren. Ongedwongener, huiselijker en persoonlijker. Daarnaast onderneemt Miloushka ook echt bijzondere activiteiten: musea, parken, speeltuinen, knutselen en meer. Echt bijzonder! ” Thijs

We hebben onze dochter van 5/6 altijd met veel plezier bij Miloushka ondergebracht. Het spelen buiten en bij haar thuis, met haar eigen en andere kinderen, was fijn en vertrouwd. Ruben

“Onze dochter van 7 speelt lekker actief en gezellig bij de opvang van Miloushka! Fijn is het ook dat het een klein clubje kinderen is, waardoor er veel aandacht, activiteit en beweging is.”

Wybe

Inspectie rapport GGD 2018

Pedagogische praktijk

Tijdens het bezoek aan de gastouder blijkt uit observatie dat de gastouder handelt volgens het pedagogischbeleidsplan van het gastouderbureau en dat er verantwoorde gastouderopvang plaatsvindt.

Tijdens het inspectiebezoek zijn er vijf opvangkinderen en het eigen kind van de gastouder aanwezig. Een van de kinderen is jarig en mag kiezen wat ze gaan bakken. Het kind heeft ervoor gekozen om brood te bakken, dus alle kinderen kneden aan tafel hun eigen stukje deeg en bedenken wat ze van het deeg willen maken. Zo maakt een van de kinderen een slang van het deeg terwijl een ander kind een doodshoofd maakt. De gastouder toont interesse in alle kinderen. De kinderen die niet weten wat ze moeten maken, worden door de gastouder gestimuleerd om verder te denken en er worden ideeën aangedragen. Er hangt een ontspannen sfeer en de gastouder weet goed de tijd en aandacht te verdelen tussen de kinderen en het gesprek met de toezichthouder. Wanneer de kinderen klaar zijn met hun baksel verplaatsen zij zich naar het midden van de woonkamer waar een grote kist met verkleedkleren staat. Door de verkleedkleren worden de kinderen uitgedaagd tot fantasiespel. De kinderen kiezen allemaal iets uit de kist en al snel vinden er allerlei rollenspellen plaats. De gastouder vertelt dat zij het belangrijk vindt dat naast het vrij spelen er veel creatieve activiteiten worden aangeboden. Hierbij wil de gastouder de kinderen vooral bijbrengen dat niet perse het eindresultaat belangrijk is, maar dat juist ook het proces van belang is.